VUELTA A SAN JUAN, Conti končí na 4. mieste

Valerio Conti ukončil Argentínsky etapový závod Vuelta a San Juan na štvrtej pozícii pre tím Emirates UAE. Finálnu fázu Vuelta a San Juan vyhral Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) po 141,3 km šprinte. V celkovej klasifikácii, v ktorej víťaz Winner Anacona (Movistar Team) vyhral s 35″ nad Julianom Alaphilippem (Deceuninck-Quick Step), sa nič nezmenilo.

Talian Valerio Conti sa umiestnil na štvrtom mieste s 1,3 minútami pred kolumbijcom Fernandom Gaviriom, ktorý už dve etapy vyhral no podarilo sa mu skončiť až na 10tom mieste.

“Bol nás malý zoznam v záverečnom kritickom šprinte.” Povedal Gaviria.

“Snažil som sa o nájazd zozadu, ale nebolo tam dosť priestoru na to, aby som sa dostal dopredu. Zistil som, že pozdĺž bariér bola cesta uzavretá a ja som musel znova zrýchliť.”

“Som spokojný s tým, ako začala moja sezóna,” povedal Conti. “Celkové štvrté miesto v celkovej klasifikácii, môj prvý závod v r.2019, to je dobrý výsledok, ktorý mi dáva dobrú spätnú väzbu o práci, keď som na sebe pracoval celú zimu.”

V záverečnom zápase sa Gaviria vrátil domov s dvojstupňovou výhrou. Družstvo získalo dve miesta so Simonom Consonnim na druhej pozícií a Contim na tretej pozícií, dve štvrté miesta s Consonnim vo štvrtej fáze a piate miesto Gaviria zo šiestej etapy.