Tour de France

Tour de France 2017 – 104th Edition – 18th stage Briancon – Izoard 179.5 km – 20/07/2017 – Diego Ulissi (ITA – UAE Team Emirates) – Darwin Atapuma (COL – UAE Team Emirates) – photo Luca Bettini/BettiniPhoto©2017

Darwin Atapuma z Kolumbie podal inšpiratívnu jazdu, keď s jeho V2-R vyhral červený dres.

Kolumbijčan Darwin Atapuma z tímu Emirates podal do dnešného dňa jednu z najInšpirujúcejších jázd na turné, keď skončil na druhom mieste z 18, získajúc červený dres a vďaka svojmu úsiliu si vzslúžil označenie najviac agresívneho jazdca. S menej ako 2 kilometrami v dnešnej Hors Category (HC) končiacej v Col d’Izoard, to vyzeralo, že Atapuma závod vyhraje, ale jazdec tímu Emirates podľahol neskoršiemu tlaku súčasnemu víťazovi Warrenovi Barguilovi (tím Sunweb).

Z UAE Emirates Teamu sa v top 10 na kvalifikáciu umiestnil aj Louis Meintjes, ktorý skončil siedmy, 37 sekúnd za Barguilom. Chris Froome (Team Sky) si udržal žlttý dres, pričom Meintjes stále sedí na druhom mieste v love na biely dres, za Simonom Yatesom (ORICA-Scott).

Na téma výkonu svojho tímu Louis Meintjes povedal: “Bolo to naozaj dobrý deň pre náš tím s piatimi jazdcami v prvom úniku a s druhým miestom na záver, čo je skvelé.”

Darwin Atapuma na adresu svojho umiestnenia na druhom mieste povedal: “Dnes sme si pripravili pozície veľmi dobre a myslím že sme urobili skvelú prácu.  Je škoda, že sme nezobrali víťazstvo, ale že sme získali druhé miesto, to pre mňa naozaj veľa znamená. Je to skoro ako víťazstvo. “

Leave a Reply