Kristoff v záverečnej fáze o vlas prehráva, Martin končí celkovo štvrtý.

Alexander Kristoff  o vlas prehral za Dylanom Groenewegenom (Jumbo-Visma) na rýchlo sa uzatváracom okruhu Valencie, ktorý ukončil 70. Edíciu Volta a la Comunità Valenciana. Majster Európy Matteo Trentin sa umiestnil tretí.

“Na záverečných 400 metroch som sa ocitol vpredu a možno to bolo príliš skoro,” povedal Alexander. ” Potom dorazili jazdci z tímu Mitchelton Scott a pred záverečnou krivkou som stratil Matteovo koleso. Na 200 metroch som začal svoj šprint, ale keď som bol na dosah víťazstva, prišiel Dylan Groenewegen. On je rozhodne jeden z najrýchlejších šprintérov na svete v súčasnosti. Ale som hrdý na prácu tímu a hlavne na to, čo ukázal Mercato, ktorý natiahol na posledných päť kilometrov celú skupinu a veľmi mi pomohol udržať si energiu a nevyčerpať sa. ”

Konečná klasifikácia sa dostala španielovi Izagirremu z tímu Astana. Za tím UAE Emirates, skóroval Dan Martin, ktorý skončil celkovo štvrtý a Rui Costa, ktorý skončil na 10. mieste.

“Som spokojný s prácou, ktorú sme tu predviedli aj so svojimi spolujazdcami,” povedal Dan Martin. “Nemal som potrebný tréning v mojich nohách na boj o víťazstvo pri včerajšom stúpaní, ale tímová práca je povzbudivá hľadiac na ďalšie prichádzajúce stretnutia. Teraz dúfam, že budem úspešný aj v T tour UAE.”