VITTORIA AL GIRO: BOTTECCHIA CONQUISTA LA SESTA TAPPA CON MASNADA

Semplicemente fantastica. Ieri è stata la nostra giornata con un eccezionale Fausto Masnada che vince la tappa numero sei (Cassino-San Giovanni Rotondo per 238 chilometri) della corsa rosa.

Nella frazione con l’arrivo dinanzi al santuario di Padre Pio serve tutto il coraggio del giovane talento bergamasco che con i Campioni d’Italia è passato professionista un paio di stagioni fa.

Si sapeva che poteva essere il giorno in cui la fuga avrebbe avuto il via libera, ma da lì a vincere a braccia levate nel pomeriggio più a sud per il Giro 102 ce ne passava ancora molta di strada.

Fausto Masnada è prima bravo a insistere nel cercare la fuga: a vuoto il primo tentativo, non si è fatto sfuggire il secondo. Quello che ci accomuna al giovane Fausto, animo combattivo e cuore Italiano.

A reggere il ritmo di Masnada è stato solo Valerio Conti della Uae, virtuale maglia rosa. Nella lunga volata con la strada che pendeva all’insù è stato il Masna, come è chiamato in gruppo, ad allungare in maniera decisiva e tagliare il traguardo con le braccia levate sulla sua EMME 4 SQUADRA. Per lui alla fine è arrivata la dedica allo zio, scomparso pochi giorni prima della partenza del Giro.

Bottecchia è orgogliosa di vincere con questo team Italiano che continua a dimostrare tutta la grinta e la bravura, tipica dei campioni.

Un lavoro a stretto contatto con gli atleti, e uno studio continuo di perfezionamento ci hanno permesso di raggiungere questa straordinaria vittoria, che sentiamo nostra.

Oggi più che mai il rosso Red Lab si conferma il nostro colore, deciso, impulsivo, competitivo. Ecco perchè è il colore della passione e della voglia di vincere.

Martin smeruje na Volta a Catalunya

Tím UAE Team Emirates nastúpi na Volte Catalunya (25. až 31. marca) s vysoko kvalitným zoznamom na očakávané výstupy. Jazdci sú pripravení urobiť dobrý dojem vo všetkých siedmich etapách. Neil Stephens (Aus) a Bruno Vicino (Ita) budú viesť tím s podporou Paola Tiralonga (Ita).

Dan Martin už má na konte jednu celkovú výhru na Volta a Catalunya a výťazstvo na dvoch etapách v jeho Palmarès: “Na preteky Volta a Catalunya, sa vždy teším, o to viac tento rok, keď budem mať podporu mojej rodiny po okrajoch, počas väčšiny etáp.“ povedal Martin. „Keďže pochádzam z toho regiónu a pretekaním na Volta Catalunya takmer každý rok mojej kariéry, už poznám dráhu veľmi dobre. Doteraz bola táto sezóna konzistentná, takže dúfam, že dokážeme aj naďalej dobre pretekať ako tím, ale Catalunya je tento rok doširoka otvorená. Každý údaj bude dôležitý a silné pole špičkových jazdcov znamená, že to bude dobrý a taktický závod: Cítim sa dobre, takže uvidíme ako to skončí .”

Colnago tím MG K Vis sa prezentoval na Cambiagu

Tím sa skladá z 24 jazdcov, ktorí sa zúčastnia najprestížnejšieho granfondu národnej scény, vrátane Nove Colli, Maratona Dles Dolomites a Colnago Cycling Festivalu, ku ktorým sa pridá účasť na niektorých medzinárodných podujatiach, ako je napríklad Ötztalerov cyklomaratón. Jazdci budú používať bicykle Colnago C64, V2-r a modely Concept.

Rui Costa na turné Omán

Portugalský cyklista sa umiestnil na 4. mieste. UAE Team Emirate Ruby Costa skončil štvrtý v tretej etape Tour of Oman, 192.5km na Qurayyat stúpajúcom finiši. Umiestnenie za etapovým víťazom a novým lídrom pretekov Alexeyom Lutsenkom (tím Astana) ho dostalo na štvrté miesto s 24 sekúndami. Jesús Herrada (Cofidis) a Greg Van Avermaet (CCC Team) sa umiestnili na druhom a treťom mieste tesne pred Costaom. Silné bočné vetry opäť ovplyvňovali preteky. Na 52km začali  prvé vetry a Kristoff, Bystrøm a Rui Costa mali v predu čo robiť . Po troj kilometrovom odpútaní, sa bývalý svetový majster Costa dal do práce a zostal s prednými jazdcami na finálnom stúpaní dlhom 2,8 km. Lutsenko dostal náskok, aby zopakoval predchádzajúce víťazstvo, ale Costa si udržal svoje miesto v preplnenej formácii.

“Tento úsek bol veľmi ťažký,” povedal Costa. „Okrem silného vetra bolo veľmi ťažké čeliť aj poslednému stúpaniu po mojom uistení, že únik bol dasiahnutý v správnom čase. Moji spoluhráči na tom pracovali tvrdo a pomáhali mi byť tam kde som chcel byť. Cítim sa dobre a aj tím je pripravený podať čo najlepšie výkony v nasledujúcich etapách.“

Henao uzavrel Tour Kolumbia v top 10. Jazdec UAE Team Emirates končí domáce preteky celkovo ôsmy

Sergio Henao sa dobre bránil v záverečnom súboji Tour Colombia, kde obsadil deviate miesto a skončil celkovo ôsmy za víťazom Miguelom Angel Lópezom (tím Astana). Uzavrel 1-36 minút za víťazom Nairom Quintanom (Movistar Team) na 15km stúpaní Las Palmas. Na domácich cestách udržiaval stabilné tempo a šetril svoju energiu, aby udržal rozdiel za prednými jazdcami. Preteky umožnili Henaovi, aby sa celkovo umiestnil v prvej desiatke. Závod ukončil 2-41 minút za víťazom Lópezom.

„Dnešný úsek bol menej intenzívny ako včera, ale o finále sa ťažko bojovalo,“ povedal Henao. “Radšej som udržiaval stabilné tempo, pretože finálne stúpanie bolo dlhé a bolo dôležité správne šetriť energiu. Skončiť celkovo ôsmy je celkom dobré vzhľadom na počet jazdcov na vysokej úrovni, ktorí sa zúčastnili na Tour Columbia. Ale ja chcem aj tak vždy viac. “

Sebastian Molano víťazí na Llanogrande v Kolumbii

Po 167,6 km dlhej tretej etape Tour Colombia okolo Llanogrande,  kolumbijčan  Juan Sebastian Molano po prvý krát zvíťazil vo farbách UAE Team Emirates. Svojim víťazstvom predbehol Juliana Alaphilippea a Diega Ochoa. Na rozdiel od ostatných šprintérov, Molano dokázal udržať svoju pozíciu v skupine viac ako štyri stúpania v Alto El Nano. S iskrou v nohách, dal svojmu tímu štvrté víťazstvo v sezóne 2019. Šprintér taktiež teraz vedie aj bodovú klasifikáciu.

„Bol to krásny okamih, získal som prvé víťazstvo s mojím novým tímom a ešte k tomu tu v Kolumbii – je to fantastické, “povedal Molano. „Žiaľ, Gaviriovi nebolo dobre. Preto som mal veľkú zodpovednosť a musel som splatiť obrovskú dôveru, ktorá mi bola daná mojím tímom. Cítil som sa skvele celý deň, na stúpaniach boli moje nohy stále dobré a priamo pred záverečným šprintom som sa cítil bezpečne. Práca mojich spoluhráčov bola perfektná po celý deň. Chcem poďakovať celému tímu, ktorý ma podržal počas celej fázy.“

 

Alexander Kristoff vyhral v Ománe, Nórsky sprinter pokračuje v trende na Blízkom východe

Alexander Kristoff vyhral prvú etapu Tour of Oman v Al Sawadi Beah a Suhar Coniche. Po 138,5 km vyhral  šprint pred Francúzom Bryanom Coquardom (Vital Concept) a Nacerom Bouhannim (Cofidis). Alexander teraz  vedie a po víťazstve si obliekol aj klasifikačný dres. Je to deviate víťazstvo pre neho v Ománe.

„Mercato s Bystrom mi pripravili dobrý náskok, čím ma posunuli na dobrú pozíciu,“ povedal Kristoff. “Išlo to rýchlo s vetrom od chrbta v záverečnej rovine. Celý šprint som sedel a dobre som to načasoval. Som hrdý na to, ako celý tím pracoval. Bolo to skvelé tímové úsilie. Mali sme dobrý štart ako tím UAE a som rád, že som mohol prispieť a získať moje prvé víťazstvo v tomto roku tu v Ománe.“

„Rozhodli sme sa, že budeme musieť  zvíťaziť a prevzali sme za to zodpovednosť,“ povedal športový riaditeľ Simone Pedrazzini. „Keďže sme sa cítili dobre, snažili sme sa na 70km rozbiť skupinu. Potom v šprinte sme skupinu riadili v prospech Alexa. V poslednej zákrute Marcato viedol nasledovaný Bystrom, ktorý vyviedol Kristoffa v posledných 200 metroch a zadržal Coquarda. Je to skvelý moment  pre celý tím, pretože výhry prinášajú viac výhier. “

Kristoff v záverečnej fáze o vlas prehráva, Martin končí celkovo štvrtý.

Alexander Kristoff  o vlas prehral za Dylanom Groenewegenom (Jumbo-Visma) na rýchlo sa uzatváracom okruhu Valencie, ktorý ukončil 70. Edíciu Volta a la Comunità Valenciana. Majster Európy Matteo Trentin sa umiestnil tretí.

“Na záverečných 400 metroch som sa ocitol vpredu a možno to bolo príliš skoro,” povedal Alexander. ” Potom dorazili jazdci z tímu Mitchelton Scott a pred záverečnou krivkou som stratil Matteovo koleso. Na 200 metroch som začal svoj šprint, ale keď som bol na dosah víťazstva, prišiel Dylan Groenewegen. On je rozhodne jeden z najrýchlejších šprintérov na svete v súčasnosti. Ale som hrdý na prácu tímu a hlavne na to, čo ukázal Mercato, ktorý natiahol na posledných päť kilometrov celú skupinu a veľmi mi pomohol udržať si energiu a nevyčerpať sa. ”

Konečná klasifikácia sa dostala španielovi Izagirremu z tímu Astana. Za tím UAE Emirates, skóroval Dan Martin, ktorý skončil celkovo štvrtý a Rui Costa, ktorý skončil na 10. mieste.

“Som spokojný s prácou, ktorú sme tu predviedli aj so svojimi spolujazdcami,” povedal Dan Martin. “Nemal som potrebný tréning v mojich nohách na boj o víťazstvo pri včerajšom stúpaní, ale tímová práca je povzbudivá hľadiac na ďalšie prichádzajúce stretnutia. Teraz dúfam, že budem úspešný aj v T tour UAE.”